Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

"Πνεύμα της Εποχής" ο χώρος

Zeitgeist Movement [Greece-Ioannina]


Καλώς ήρθατε στο blog των μελών του Zeitgeist Movement στα Ιωάννινα. Είμαστε φίλοι του ντοκιμαντέρ και υποστηρικτές του κινήματος που ακολούθησε καθώς και αποδέκτες του μηνύματος που στέλνει το Venus Project.

group στο tzm.com . z-wiki . youtube



βρείτε μας στο myspace


Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως έχουμε πλέων στη διάθεσή μας έναν μόνιμο χώρο για τις συναντήσεις και τις εκδηλώσεις του κινήματος στα Γιάννενα.

Ένας χώρος για τα μέλη και τους φίλους του Zeitgeist στα Ιωάννινα
Το Zeitgeist Movement σε καλεί να συμμετέχεις στη δημιουργία του πρώτου παγκόσμιου κινήματος το οποίο προτείνει τον επανασχεδιασμό της κουλτούρας και του κοινωνικού μας συστήματος με βάση τους διαθέσιμους ενεργειακούς πόρους της γης, που είναι κληρονομιά όλων των όντων.

Τι γίνετε σε αυτό το χώρο;
Ο χώρος που διατηρούμε είναι ανοιχτός για όλους. Φιλοξενούμε εκδηλώσεις (βίντεο-προβολές, εκθέσεις, συγκεντρώσεις/συζητήσεις κτλ) που συσχετίζονται με τα ντοκιμαντέρ Zeitgeist και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Συγκεκριμένες ώρες και μέρες ο χώρος λειτουργεί και ως "εναλλακτική λέσχη εστίασης" όπου κάποιος μπορεί να έρθει να γνωριστούμε και να συζητήσουμε για διάφορα θέματα ή απλά να πιει ένα καφέ και να ψάξει στο διαδίκτυο με τον υπολογιστή του ή με έναν από αυτούς που υπάρχουν στον χώρο.
Ακόμα η βιβλιοθήκη μας είναι πολύ μικρή, αλλά ελπίζουμε και κάνουμε κινήσεις για να φιλοξενούμε με τον χρόνο έναν αξιόλογο αριθμό βιβλίων τον οποίο θα μοιραζόμαστε όλοι. Αυτό θα μπορούσε να γίνει εύκολα, αν ο κάθε ένας διάβαζε ένα βιβλίο και το έφερνε μετά στην κοινή μας βιβλιοθήκη για να το διαβάσει κάποιος άλλος.
Επίσης φιλοξενούμε εκδηλώσεις αλληλοδιδασκαλίας και δημιουργίας μικρών ηλιακών συσκευών για διάφορες χρήσεις και εγκατάστασης ελεύθερου λογισμικού σε laptop και desktop. Αν κάποιος έχει κάποια τεχνογνωσία και διατίθεται να τη μοιραστεί με άλλους χωρίς χρηματικό αντάλλαγμα, ο χώρος είναι στην διάθεσή του. Ο πειραματισμός πάνω στο πως εφαρμόζετε στην πράξη η "ελεύθερη ενέργεια" και η δημιουργική αναζήτηση για λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν το περιβάλλον μας είναι στην καθημερινή μας ζωή.

Ποια είναι η δομή στην οποία βασίζετε η λειτουργία του χώρου;
Υπάρχει κάθε εβδομάδα ανοιχτή συγκέντρωση στην οποία συζητάμε τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία και το πρόγραμμα του χώρου. Μετά από κάθε πρώτη συγκέντρωση του μήνα ακολουθεί ανοιχτή τακτική συνέλευση των μελών για διάφορα θέματα.

Που βρίσκετε οικονομικούς πόρους;
Τα χρήματα για τα έξοδα του χώρου προέρχονται από τα μέλη και τους επισκέπτες του. Υπάρχει ένα "κουτί συνεισφορών" που όποιος θέλει μπορεί να αφήσει κάποια οικονομική ενίσχυση για τα πάγια έξοδα του χώρου. Αν το ποσό ξεπεράσει τα πάγια έξοδα του μήνα, τα επιπλέον χρήματα θα χρησιμοποιούνται για άλλες ανάγκες του χώρου, όπως π.χ. για βιβλία ή για άλλες μεγαλύτερες εκδηλώσεις όπως η z-day που είναι κάθε χρόνο στις 15 Μαρτίου. Αυτό καθορίζετε στις συγκεντρώσεις. Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να συνεισφέρει χρηματικά.

Αποσαφήνιση του όρου "Zeitgeist Movement [Greece-Ioannina]"
Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε έναν σύνδεσμο του ελληνικού δικτύου για το Zeitgeist Movement στα Γιάννενα. Είμαστε φίλοι του ντοκιμαντέρ και υποστηρικτές του κινήματος που ακολούθησε καθώς και αποδέκτες του μηνύματος που στέλνει το Venus Project. Δεν προτείνουμε ένα σύστημα που θα είναι τέλειο, αλλά θα είναι καλύτερο για τους ανθρώπους και το περιβάλλον μας. Ο αυτοπροσδιορισμός Zeitgeist Movement [Greece-Ioannina] εξυπηρετεί πρακτικούς λόγους όπως είναι ο χαρακτηρισμός του αντικειμένου με το οποίο σχετίζετε η ομάδα (Zeitgeist Movement) και τον τόπο που δραστηριοποιούμαστε.


photos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου